Over Mij

Stefan Teijn

Sinds 1998 ben ik werkzaam als psycholoog binnen de geestelijke gezondheidszorg.
Na mijn diploma VWO besloot ik de opleiding tot B-verpleegkundige te volgen omdat ik mij in de psychiatrie op mijn plek voelde. Na mijn diplomering wilde ik mij, via Nieuwe profielfoto STpsychologie aan de universiteit van Leiden, verder verdiepen in de relatie tussen gedrag van mensen en psychische problemen. Ik studeerde in 1998 cum laude af, in de afstudeerrichting Klinische en Gezondheidspsychologie. Bij de Riagg in Dordrecht (nu Yulius) deed ik ervaring op met het behandelen van diverse psychische problemen, het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek en kreeg ik de kans om de post master opleiding tot Gezondheidszorg Psycholoog te volgen. Na een paar jaar te hebben gewerkt met diverse doelgroepen kreeg ik de kans om de opleiding tot Klinisch Psycholoog  (BIG) en Psychotherapeut (BIG) te volgen binnen Delta Psychiatrisch Centrum ( nu Antes). Daar deed ik veel ervaring op met de behandeling van hechtingsproblematiek, de gevolgen van (vroege) traumatisering, lichamelijke ziekten & psychische problemen en specialiseerde ik mij verder in de psychodiagnostiek.

Vanwege de ontstane interesse in de relatie tussen lichamelijke ziekte en psychische problemen werkte ik daarna 2 jaar binnen het Maasstadziekenhuis op de afdeling Oncologie, waarvoor ik ook de opleiding Psychosociale Oncologie volgde. Daarna keerde ik terug in de psychiatrie waar ik mij verder ontwikkelde in de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek en groepsbehandeling. In 2017 rondde ik de opleiding tot groepspsychotherapeut af.

In 2010 ben ik naast mijn werk binnen GGZ instellingen begonnen met een eigen praktijk. Dit is zo goed bevallen dat ik in 2015 de stap heb gemaakt naar volledige zelfstandigheid. Een belangrijke voorwaarde voor het geheel zelfstandig werken was voor mij de samenwerking met ervaren en professionele collega’s. Deze heb ik gevonden bij de collega’s van de Spreekkamer (http://www.despreekkamer.org).

Naast mijn werk als therapeut ben ik als docent/opleider en supervisor betrokken bij de opleidingen tot Gezondheidszorg Psycholoog  en de opleiding tot Klinisch Psycholoog (Rino Utrecht)

Registraties en Lidmaatschappen
BIG GZ-Psycholoog specialisme Klinisch Psycholoog 89040849225
BIG Psychotherapeut 19040849216
Groepstherapeut NVGP
Nederlandse vereniging gezondheidszorgpsychologen en haar specialismen (NVGZP)
Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie (NVGP)

Landelijke Vereniging Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)